Nytt inom alkohol-, drog- och tobaksområdet 2/2018 ute nu! - NVC
English page Verkkosivu suomeksi

Nytt inom alkohol-, drog- och tobaksområdet 2/2018 ute nu!

  • Folkhälsa
feb
2018
12

I senaste numret av vårt nyhetsbrev Nytt inom alkohol-, drog- och tobaksområdet inbjuder vi till två olika seminarier: 25 april arrangerar vi ett seminarium om nordiska cannabisfrågor i Helsingfors och 29 augusti går startskottet för våra nordiska alkohol- och drogforskardagar i Oslo.

Nytt inom alkohol-, drog. och tobaksområdet 2/2018Läs också vår artikel om äldres dryckesvanor. Forskaren Christoffer Tigerstedt från Institutet för hälsa och välfärd konstaterar att det faktum att äldre dricker mer än tidigare inte borde inte komma som någon överraskning. Ändå finns det inte mycket forskning i ämnet, något som forskare inom två projekt vid Nordens välfärdscenter vill råda bot på.

Vår översikt av alkoholnyheter i Norden visar bland annat att alkoholmonopolet Alkos försäljning rasat på grund av den nya alkohollagen som numera tillåter bland annat mataffärer att sälja produkter som tidigare såldes med ensamrätt av Alko. I Sverige har forskare kommit fram till att även mindre mängder alkohol regelbundet i sena tonåren ökar risken för leversjukdomar senare i livet.

Nytt inom alkohol-, drog- och tobaksområdet 2/2018

Prenumerera på Nytt inom alkohol-, drog- och tobaksområdet!

Nordens välfärdscenter | tel: +46 8 545 536 00 | | En institution under Nordiska ministerrådet